Windows 10 Format Nasıl Atılır?
Bugün size 3 farklı yöntemle format atmanın yolunu anlatacağım
1. USB Flashla Format Atma
- Adım 1: Windows 10 ISO dosyasını indirmek: İlk olarak Windows 10 ISO dosyasını indiriyoruz. Bu dosyaya Windows’un kendi sitesinden ulaşabilirsiniz.
- Adım 2: USB belleğin içini temizlemek: USB belleğinizi bilgisayarınıza takıp, biçimlendirme işlemi yapıyoruz. Dosya sistemi olarak "NTFS" seçeneğini tercih ediyoruz.
-
- Adım 3: ISO dosyasını USB'ye yazdırmak: USB belleğimizi temizledikten sonra Windows 10 ISO dosyasını USB'ye yazıyoruz. Bunun için indirdiğimiz kurulum dosyasını çalıştırıyoruz ve yönergeleri takip ediyoruz.
-
-
-
-
- Adım 4: Format İşlemini Başlatmak (BIOS’a giriş yapmak): Bilgisayarımızı kapatıp BIOS'a giriş yapıyoruz. USB belleği boot aygıtı olarak seçip, kaydedip çıkıyoruz. Ardından Windows kurulum işlemi başlıyor.
-
- Adım 5: Disk ve Windows’u yeniden kurmak: Dil ve klavye seçimlerini yaptıktan sonra disk tercihlerini yapıp, Windows kurulumunu tamamlıyoruz.
-
2. USB Olmadan Windows 10 Format Atma
- Windows 10 kurulum dosyasını indirip çalıştırıyoruz. Lisans sözleşmesini kabul edip, "Bu bilgisayarı şimdi yükselt" butonunu seçip, kurulumu tamamlıyoruz.
3. Windows 10 için Sıfırlama Yapmak
- "Başlat" menüsünden "Ayarlar" sekmesine geçiyoruz. "Güncelleştirme ve Güvenlik" bölümünden "Kurtarma" sekmesine girip, "Bu bilgisayarı sıfırla" seçeneğini kullanarak sistemi sıfırlıyoruz.
-
Bu yöntemlerle Windows 10 format atma işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Başlamadan önce sisteminizin uyumlu olduğundan ve gerekli yedeklemeleri yaptığınızdan emin olun!